Huomasin tänään että Tukholman maratonilla tuli tälle vuodelle 1000 km täyteen juoksemisia. Niistä matolla lähes puolet.

Eilen kirjoitin harjoitusohjelmani kalenteriin, päämäärä on elokuun neljäs ja SAUL:n SM-maraton Kempeleessä

Tänään juoksin Kokkolassa sekalaisilla alustoilla. Alkuun pari kilsaa asvalttia, sitten polkua ja pururataa (oikeasti pururataa) sekä soratietä, loppuun taas vajaa pari kilsaa asvalttia. 7 km jälkeen juoksin kolme kilometriä kovempaa, tais tulla keskivauhdiksi noin 4.50, tarkkaan en laskenut. Viimeinen kilsa asvalttia, mutta matkalle sattui kahdet liikennevalot, eka valoissa jouduin odottamaan muutaman sekunnin ja toisessakin hiukan hidastamaan, Tuo pururataosuus oli kyllä reilusti raskaampaa menoa kuin asvaltti, että  syke kyllä kohosi korkeammalle kuin asvaltilla olisi noussut.

Kova tuli mereltä, lämmintä forecan mukaan noin 9 astetta. Onneksi oli pitkähihainen juoksutakki mukana, alussa meinasi olla jopa kylmä kun menin aukeata vastatuuleen. Metsässä sitten helpotti, kun pääsin tuulensuojaan.  

Tänään siis juoksin lenkin ennakkospekulaatioista huolimatta. Olin hotellilla jo viiden pinntaan ja huomiseksi on luvattu vesisadetta. Muutenkin ohjelmassa oli lenkki juuri tälle päivälle.