No hei taas!

Rovaniemellä on nyt juostu taas, siitä pikkuisen.

Menimme perjantaina Hotelli Vaakunaan, saavuimme perille noin kello 16 elikkä hyvissä ajoin. Käytiin kaupoissa ensin, ostettiin vähän vaatetta ja varustetta. Itse läksin sitten noin kello 17 pienelle happihyppelylle. Juoksin hidasta hölkkää kolmisen kilometriä, sekaan viisi 20 sekunnin kiihdytystä Suoraan sanottuna ei olisi kannattanut juosta ollenkaan, reidet tuntuivat pikkuisen väsyneiltä. Ostosreissu vaiko juhannuksen kiipeilyt Valtavaaralle ja Rukalle, kukapa tietää?

Lauantain juoksu sitten alkoi kello 12.00. Läksin sillä taktiikalla, että alkuun 5 minuutin kilsoja ja pikkuhiljaa vauhtia lisää niin, että 3.25 korville menisi. No, 11 km väliaika oli melkolailla 55 minuuttia, joten tahti oli OK. Kiristin sitten hieman, mutta taisi se kiristys olla pikkuisen liian kova, koskapa 26-27 kilsan kohdilla reisissä alkoi painamaan. Puolimatkan (tai 21 km) väliaika oli ollut 1.42.51, kuten olin suunnitellutkin. Toisen puolikkaan aika piti olla parempi, mutta empä pystynyt.

Vaikeuksiakin oli,  jossakin 28 km kohdilla oikean lonkan kohdilla alkoi lihas kramppailla. Huolestuin tietysti ja laskin vauhtia vielä entisestään, edeltäneet nousut olivat jo hidastaneet matkantekoa muutenkin. Lopulta 30 km korvilla piti pysähtyä painelemaan kramppaavaa lihasta, se auttoikin yllättävän tehokkaasti, mutta vauhtia en siinä enää uskaltanut nostaa (=pystynyt...) riittävästi... Loppukirin aikana vaiva ei kiusannut enää.

Noin 5 km ennen maalia joku katselija huusi, että viimeiset viisi kilsaa alkaa! Silloin katsahdin kelloon ja totesin, että aikaa oli kulunut enemmän kuin olin ajatellutkaan ja laskin vielä, että 5 min/km pääsisin vielä 3.30:n alle. Kiristin sitten vauhdin siihen tarvittavaan ja tulin maaliin ajassa 3.29.39. Kiitokset Juha-Matille tsemppauksesta viimeisillä kilometreillä hän ajoi polkupyörällä siinä reitin varrella.

Nyt lepoa pari päivää, kevyt hölkkä jatkunee tiistain korvilla. 19.7 on seuraava mara, johon pitääkin keskittyä paremmin kuin tähän. Tankkaus ei ollut loppujen lopuksi ihan sitä mitä olisi pitänyt olla.

EDIT:

Sunnuntai-aamu. Jalat ovat kipeät, oikeassa nilkassa tuntuu, samoin oikean lonkan kipu ei ole hävinnyt minnekkään. Karmea nälkä oli aamusella...