YK:n päivänä juostiin Iissä 10 ja 5 km testijuoksut. Kympillä oli perinteisesti paljon juoksijoita, tuttuja kisoista jos toisistakin. Hyvä ja rento fiilis, keli melko kylmä, parin asteen plus-keli, mutta sumuinen kostea keli höystettynä kylmällä viimalla.

Olin henkisesti varautunut noin 44 minuutin aikaan edellisten juoksujen jälkeen, mutta eipä ukosta irronnut tänään. Koko viikon on nenästä valunut nestettä, mikä luultavasti kielii orastavasta syysflunssasta. Kuumetta ei ole ollut eikä mitään heikotuksen oireitakaan, joten sinällänsä ei olisi pitänyt olla mitään hätää. Juoksu vaan ei kulkenut niinkuin odotin, hengitys ei pelannut kunnolla, jalat olisivat kyllä vieneet. Kaiken lisäksi kello jäi kotiin, joten menin koko matkan sokkona, mutta ns maksimivauhdilla. Kahden kilsan kohdalla Jorma oli huutelemassa väliaikoja ja omani ollessa 9.09 laskin, että ei tänään mennä alle 45 minuutin. Oli tuossa vaiheessa jo sen verran vauhdissa pitämistä. Loppumatkasta olin ihan ulkona vauhdista muuten, paitsi kanssakilpailijoitten vauhtiin saattoi  pikkuisen verrata meninkö lujempaa vai hiljempaa kuin he. 

Loppuaikani oli 46.05 joten vauhti oli tuon kahden kilsan jälkeen pysynyt hyvin tasaisena. Maalissa tuli taas yskänpuuskia, joten keuhkoissa lienee jotain mikä ei sinne kuulu. Pitäs vissiin tutkia?

Takana on kyllä paljon kilsoja ja pitkiä lenkkejä eli en minä mitenkään tällaisille pikamatkoille ole reenannut. Voi olla sekin syynä hitaahkoon vauhtiin.... Kevään tavoitteita ei tartte muuttaa mutta treeniohjelman kyllä teen uusiksi.