Vuotta 2015 on takana kaksi kuukautta. Juoksua olen saanut jo reilusti yli 500 km suoritetuksi, matolla niistä melkoinen osa. Keli on viime viikot pysytellyt nollan lähellä ja tiet ovat liukkaita. Mieluummin juoksen matolla kuin nastoilla vesisateessa.

Tänään oli erityisen hyvä päivä. Aamusella kävimme vaimon kanssa aerobisella lenkillä Liikussa, minä juoksin 5 km 30 minuuttiin tasapaksua vauhtia. Syke pysytteli 115 korvilla. Illalla juoksin 15 minuutin vetoja, nopeus 13 km/h ja palautus 90 sekuntia. Tämä kolme kertaa, viimeisen vedon viimeiset viisi minuuttia 14 km/h. Jäi semmoinen maku, että olisi voinut juosta nuo muutkin vedot samalla tavalla, mutta ehkä parempi näin. Syke oli 144-150 välissä korkeimmillaankin, paitsi tuo viimeinen viisiminuuttinen nosti maksimin 160:een.

Harjoitusohjelmani tavoitteena on ensisijaisesti ollut painon aisoissa pitäminen, missä olenkin onnistunut. Vaaka näytti tänä aamuna 76,7 kun se oli puolisen vuotta sitten jopa 84 korvilla. Tämän aamun paino siis oli aamupaino, ei pitkän lenkin jälkeinen nestehukassa tehty punnitustulos....

Nyt koetan hillitä itseäni menemästä liiallisuuksiin noissa reeneissä, ettei paikat mene särki.