Treenit ovat nyt menneet kohtuullisen hyvin ja olen erittäin positiivinen tuloskehityksen suhteen. Ikää on jo 52, mutta uskon parantavani muutaman vuoden takaista ennätystäni minuuttitolkulla, jos tämä kehitys jatkuu. Paino on nyt 77 kilon korvilla, kun se oli ennätysjuoksun aikana 84 ja jotain.

Eilen juoksin 4+4+4 km, ekat neljä hitaasti kiihdyttäen tuntemuksen mukaan, en katsonut kellosta km-aikoja ollenkaan. Eka kilsa oli ollut 5.21, seuraavat 5.54 ja 5.43. Tuo eka oli hotellista rantaa pitkin hyvin auratulla tiellä ilman mitään hidasteita, seuraavat tarkoituksella hidastellen, koska ajattelin jo tulevaa nelosta. Neljännen kesto oli 6.17, koska jouduin odottamaan tien ylitystä Ylikylän kohdalla autoliikenteen takia. Olin siis Rovaniemellä. Seuraava nelonen: 5.23-5.15-5.18 ja 5.00. Ylikylässä on jonkin verran korkeuseroa, kolmannen hitain vauhti selittyy sillä, että tein täyskäännöksen tuon aikana ja palasin kohti keskustaa. Siinä saattoi muutama askel tulla hitaammin. Viimeisellä taas annoin vauhdin rullata rennosti, mutta reippaasti. Viimeiset palauttelut 5.49.5.32-5.44 ja 6.04. Otin noilla muutaman spurtin kovempaa, ihan vain viitisen sekuntia tms.

Sää oli tuulinen, siksi suuntasin Ylikylän suuntaan, sillä Korkalovaara oli hyvä tuulensuoja.

Harjoitus ei ollut ollenkaan rasittavimmasta päästä, sillä perille tultuani oli sellainen tunne, että pitäskö ottaa uusiksi.... Ja nyt aamulla tätä kirjoittaessani on virkeä ja hyvin palautunut olotila. Harjoitus puree!

Hyvää kevättä kaikille!