Tämä paikka ja aika sopi parhaiten kalenteriimme. Oli hyvä valinta, kuten tiedättekin jo, noteeraukseni on nyt 1.37.32.

Lämmittelin huolellisesti, olinhan harjoitellut sitä aiemmin viikolla. Täytyy sanoa, että en koskaan aiemmin ole niin tosissani keskitttynyt lämmittelyyn kuin nyt. Kannatti.

Matkaan kello 12.00 kärkijoukon takana heti, sopiva oli taktiikka. Olin päättänyt etten jää joukon hännille ja siten hukkaa sekunteja porukan ohitteluun, sitäpaitsi siruajanotto oli vain bruttoaikaa ottava, elikkä kello lähti käymään kaikille samaan aikaan, ylititpä lähtöviivan ekana tai viimeisenä, siinä helposti menee puolikin minuuttia hukkaan... Ekat kilsat  meni mielestäni liiankin nopeasti (siis juoksun aikainen mielipide). Kolmen kilsan väliaika oli 13.30, eli tasan 4.30 per km. Muut 18 kilsaa menikin vauhdillisesti suurinpiirtein saamalla tavalla. Seurailin siinä 3 kilsan jälkeen muutamaa tyyppiä, että oliskohan tuossa vetoapuja... No ei ollut, vaan ne jäivät jälkeeni jossakin 7-8 kilsan paikkeilla. Silloin eteeni tuli toinen ryhmä, yksi nainen ja kaksi miestä. Päätin seurailla heitä, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Toinen hemmoista kuului puhuvan 1.40-tavoitteesta ja liimauduin entistä enempi siihen ryhmään. Jossakin 13 kilsan kohdalla kiihdytin vauhtia, kun luulin että 1.40 karkaa käsistä jos siihen peesiin jään. Loppumatkan sitten juoksin yksin ja laskin siinä mielessäni, että aikatavoite täyttynee... Tosin vasta kilometri ennen maalia tajusin juosseeni lujempaa kuin koskaan. Olipa mukava tunne maalissa kun G-DK, Suski ja Jokkek onnittelivat heti maaliintulon jälkeen. Ullamaijakin saapui maaliin ajassa 1.52.32. juosten siis ennätyksensä. Onnittelut Ullalle!

Otin tietoisen riskitaktiikan: juoksen niin lujaa kuin hyvältä tuntuu. Tähän se riitti, vaikka olin ajatellut 1.39.59 olevan utopistinen tavoite. Tyytyväinen olisin ollut aikaan 1.42. Tulipa nyt paineita Levin maralle, saapa nähdä kestääkö kunto mennä 3.45-vauhtia? Panen sen tavoitteeksi ainakin puoliväliin asti, katsotaan sitten pitääkö jälkimäinen puolisko tulla hiljempaa.

Muutama kuva tapahtumasta. Kiitokset kamelina ja kameramiehenä toimineelle Suskille.

1868107.jpg1868101.jpg

Endurancen lämmittelypuku. Hyvälaatuinen ja osoittautui tosi mukavaksi päällä

 

1868104.jpg

Lähtöpaikka pari minuuttia ennen H-hetkeä.

1868102.jpg

Tässä minä puolivälissä. Aika oli jotain 48.50.

1868098.jpg

Ulla puolivälissä.