Kisapäivän aamuna olo oli epävarmempi kuin koskaan. Aamupalalle mennessäni en tuntenut yhtään että olisi ollut nälkä. Oli pikemminkin ähky. Söin silti vähän puuroa ja pari leipäsiivua, join mehua ja kahvit päälle. Juoksun lähtö oli kello 11 ja aamupalalle menin hetikohta seitsemän jälkeen. Huoneessa aamupalan jälkeen hieman makoilua ja varusteiden pakkailua.

Kisapaikalle mentiin Matin autolla, minä ja Juha, mulla oil auton peräkontti ihan täys, joten oli järkevämpää mennä toisella autolla. Mennessä olotila ei ollut yhtään sen kummempi kuin aamullakaan, paitsi että oli nälkä. Ja se ähky edelleen... olin ihan varma, että tästä juoksusta ei tule helppoa.

Kisapaikalla morjestelin tuttuja, oli Harri, Jaana, Tuula, Timo ja niin edelleen. Tuli kasvot useammallekin juoksijatutulle.Vielä lähtöviivallakin Jyrkille menopasit eturiviin, taisi kyllä olla sinne muutenkin menossa, 2.40-maratoonari...

Lähdettiin seuran porukalla kimpassa, paitsi Matti E, joka lähti eturivistä hakemaan kolmen tunnin alitusta. Ennätys hänellä on jo alle 3h, joten ei ollut kyse ekasta alituksesta. Ymmärsin, että ennätystä haki kuitenkin. Pikkuisen hän siitä jäi lopulta.

Oma juoksuni lähti mukavasti vauhtiin. Olin pikkuisen lämmitellyt ottaen semmoisia kymmenen sekunnin kiihdytyksiä lyhyellä palautusjaksolla. Viime viikkojen aikana olin päättänyt lähteä matkaan lyhyellä etukäteishölkällä. Varmaan max 1 km juoksua tuli alle.

Asetuin alkumatkasta yhden torniolaisen 100+ juoksijan kanssa samaan porukkaan. Alkumatkan tahti oli pikkuisen liian luja, vaikka oli tarkoitus aloittaa varovasti. Lienee kaverilla sattunut sama taktiikkavirhe.... joka tapauksessa oma juoksu meni ihan mukavasti 32 kilsaan asti. Puolikkaan väliaika oli 1.52.10 joten 3.45 olisi ollut loppuaika tasaisella tahdilla. Olin alunperin ajatellut että se 3.50 PITÄÄ mennä rikki, mutta toisin kävi. Tuossa 32 km kohdilla tuli eka kramppi takareiteen. Tässäkö se sitten oli?? 10 km kramppisilla jaloilla ei ole herkkua, sen tiesin. Suolaa kielen alle (siis liian myöhään) ja matka jatkui. Tuli 7 min kilsa, tuli toinenkin jossakin välissä. Kramppien kanssa maaliin sillä erotuksella, että viimeiset kolme kilsaa sain juosta rennosti. Loppuaika oli 3.55.08 ja sarjani 12. sija. 

Joukkuekisassa saatiin sentään pronssia. Kisaan oli ilmoittautunut viisi joukkuetta, mutta vain neljä oli tuloslistalla. Toiseen sijaan  jäi rakoa tunti, myös neljänteen reilusti yli, joten omalla juoksuvauhdilla ei sijaa olisi muutettu mihinkään suuntaan. 

Summarum: Ruska 3 viikkoa sitten painoi jaloissa. Jo alkumatkasta tunsin miten reisissä oli painoa, 5.20-tahti tuntuikin väkisin vääntämiseltä. Silti menin yli 30 kilsaa sitä vauhtia. Suolaa olisi pitänyt ottaa aiemmin. Olin kyllä ottanut sitä muutam minuutti ennen lähtöä, mutta eipä se auttanu.

Kaikesta huolimatta positiivinen kokemus. Alle 4h ja SM-pronssia, SM-kisakokemustakin ensi vuoden kisaa ajatellen, me järjestetään 2018 SM-kisa. Jotain tarttui sitäkin ajatellen matkaan.

Kiitokset kaikille tsemppareille matkalla, tutuille ja tuntemattomille. Maraton-matkailu ja kisailu on mukavaa!!