Maraton-krpula: Jalat tönkkönä. Koko kroppa muutenkin kipeänä. Vaatii suurta ponnistelua liikkua asunnossa, sängystä keittiöön, keittiöstä sohvalle, jossa olen mukavimmassa asennossa eli selällään. Eipä tee mieli edes jääkaapille raahautua…

Vuonna 2015 olin juossut 15.6 mennessä 1000 mailia eli semmoiset 1610 km. Tänä vuonna on kasassa vajaa tuhat KILOMETRIÄ, mikä tekee noin 25 km per viikko vähemmän. Ei siis ihme, että 2015 tulostaso oli puolisen tuntia parempi kuin tänä vuonna. Toki tämän vuoden talvikuukaudet meni keuhkoputken oireilujen takia miten meni.

Ensi viikko menee lepäillessä, ei lenkkejä, ei salitreeniä. Työmatkoille ei tartte ottaa mukaan lenkkareita eikä muitakaan juoksuvermeitä. Pitkää työmatkaa en teekkään, mutta silti. Loma lähenee ja torstaina suunnataan Rukalle, jossa odottaa kymmenen asteen kesäsää. Sinne toki pitää ulkoiluvaatetta ottaa mukaan, kun perinteinen vaellusretki tullaan tekemään. Vaellus, heh, Valtavaaran kierroksen kautta Zoneen….

Ja sitten 2.7 suuntaamme lomamatkalle Italiaan. Siellä on tarkoitus harrastaa liikkumista maltillisesti, muutama aamulenkki ennen auringon nousemista kovin korkealle. Sää nimittäin ruukaa olla tuolla sen verran hiostava, että kello 9 jälkeen ei kannata juuri lenkille mennä, ellei halua hikoilla eläimellisesti. Lomamme aikana ei ole tarkoitus mennä treeni edellä, vaan lomailun ehdoilla, joten ei ole iso harmitus, jos lenkit jää jopa tekemättä. Treenaan sitten kotiin palattuamme, syyskuussa pitäisi olla vuoden parhaassa kunnossa.