Viikko 5 ei tuonut kovinkaan kehuttavia lukemia harjoituspäiväkirjaan. Juoksua tuli vain reilu 13 km, kävelyä noin 9 km päälle. Kyse ei ollut mistään muusta kuin laiskuudesta, jostakin syystä olin koko viikon erittäin väsynyt. Teki vaan mieli maata sohvalla. SOHVALLA, perkele... Sunnuntaina sentään sain tuon 13-kilometrisen vedettyä.

Eilen maanantaina juoksin kuutisen kilsaa palauttavaa (ikäänkuin olisin ollut väsynyt, HAH!) ja tänään otin ohjelman mukaisesti 5 minuutin vetoja 4 kappaletta, noin kilsan mittaisiksi ne meni. Kokkolassa oli reilut 10 asteen pakkanen ja koetin varoa keuhkoputken ärsyttämistä enkä vetänyt itseäni kovin tiukoille. Toki tuossakin vauhdissa sai ihtensä ihan riittävästi väsytettyä.

Huomenna keskiviikkona on ohjelmassa uintia ja lillumista lämpimässä vedesssä, Vuokatin Katikullassa, jonne työmatkani suuntautuu. Palauttava päivä kolmen päivän RÄÄKIN päälle. jotta taas jaksaa uudet kolme päivää.

Otsikon niminen kirja on nyt lukemisen alla. Sen on kirjoittanut ultraaja Aku Kopakkala, joka on onnistunut kirjoittamaan lyhyitä kappaleita mukaansatempaavasti, arkisesti kerrottuna. Siinä puhutaan harjoitustavoista, ravitsemuksesta ja vähän omistakin (Akun) kisoista. Suosittelen kaikille juoksemisesta kiinnostuneille!

Kokkolassa 7. Helmikuuta 2017.