Saavuin Ylivieskaan reilusti etuajassa, 10.30 korvilla. Hyvin oli aikaa hakea lappu ja katsella muitten saapumista kisapaikalle. Tuttuja oli muutama Oulusta, Kiuruvedeltä jne... Siinä rupatellessa tein selväksi, että kuumuus riittää korkeintan neljään tuntiin ja sitä aikaahan minä sitten lähdin hakemaan.

Eka kymppi 56 ja osia, puolikas karvan alle kahden tunnin. Vielä 30 km kohdalla olin aikataulussa, mutta siinä kohtaa oli sellainen parin kilsan pätkä, jossa tuuli oli suoraan vastainen ja se vei viimeiset uskonmuruset....

Maalissa olin ajassa 4.05.10, viimeiset kuusi kilsaa kaikki yli kuuden minuutin eli siinä ne isoimmat nelosen yli menneet sekunnit ja minuutit tuli.

Keli oli siis kuuma, mukana oli lippis ja puffihuivi, jonka kastelin jokaisella juoma-asemalla ja laitoin lippikseen, se viilensi päätä. Auttoi takuulla. Nesteet imeytyi kyllä hyvin, mutta eka kierroksella piti käydä bajamajassa puhaltamassa suoli tyhjäksi. Aikaa meni kai minuutti, mutta sen jälkeen juoksu kulki todella kevyesti.

Jossakin 35 km kohdilla sain Mikan kiinni ja juostiinkin pikku pätkä samaa tahtia, kunnes Mikan oli laitettava kävelyksi. Itse en pystynyt kävelemään juuri ollenkaan, sillä kävelyosuudet oli silkkaa myrkkyä, meinasi tulla sellainen vetelä olo, että ei oikein passannut. Tämä Mikalle tiedoksi jos luet tätä.

Ylivieskan reitti on hyvin tasainen, mutta tuulen sattuessa jossakin mennään aukealla vastatuuleen, tuulipa mistä vaan. Muutama tiukka mutka on, mutta missäpä ei?