Kaappiiini löysi tiensä uuvet adidakset, boston boostit. Noilla kokeilen nyt joitakin lenkkejä, sitten tuonnempana myös pitkiä. Tänään heti 200 m vedot noilla, saas nähä toimiiko. Puntarin mukaan 247 grammaa. Droppi on kait 10 mm, joten sen takia vähän arvelluttaa ko Zealotity on vain 4 mm. Paino on sama. Aiemmin olen hankkinut adizero adiokset jotka painaa jotain 210g. Nekin olivat silloin alennusmyynnissä, nämä uudet maksoi 69,90.

EDIT: Kuvan jälkeen eka kokemus kengistä.

addut.jpg

Ontrailiin kirjoittelin:

"Juttelin päivällä yhden kokeneen juoksijan kanssa, meriitit ovat semmoiset, että uskallan hänen ohjeisiinsa luottaa. Hän on juossut maratonin lukuisia kertoja alle 2.45 ja puolikkaan reippaasti alle 1.20:n, siis minuuttitolkulla....

Ohje oli juosta 200 m vetoja  välillä, että saa nopeutta kasvatettua. No, sehän sopi, koska nyt oli niinsanotusti viimeinen tilaisuus ennen Rovaniemen koitosta ja sitäkin ennen koittavaa juhannusta, joka tulee menemään enemmän epä- kuin urheilijamaisesti. Toki tarkoitus on ulkoillakin, mutta lepoviikonloppua tässä olen itselleni koettanut muutenkin pedata.

Vetoja ennen lämmittelin kolmisen kilsaa. Olin laittanut vaatetta päälle reilusti, pitkät trikoot ja päälle vielä tuulensuojaksi vettä ja tuulta hylkivät lämmittelyhousut. Semmoset endurance siniset ;). Yläkropassa oli pitkähihainen ja päällä keltainen kaivolta kotiin-näkyvä, sekin vedeltä ja tuulelta suojeleva takki. Ulkona oli nimittäin melkoinen tuuli ja sateen uhka oli ilmeinen, enkä halua tässä vaiheessa kastua. Vettä satoikin pikkuisen, mutta eipä juuri huomannut...

Ekat kaksi 200-metristä lämmittelin 48 sekuntiin. Jäähdyttelyksi kävelin/hölkkäsin 200m ja ku se vei aikaa 90 sekuntia, niin muut palautukset menin kävellen noin minuuttiin. Seuraavat kahdeksan vetoa meni tasaista 39-41 sekunnin kiihtyvää tahtia. Oli ne lähellä olla hapokkaita, varsinkin sellaiset, joihin sattui alikulku (kolme) loppuosuudelle. Viimeiset kaksi juoksin hieman enempi kieli vyön alla, 37 ja 36 sekuntiin.

Kirjoittelin näin pitkän tarinan, koska halauan verrata tätä vetoharjoitusta tuleviin...

Eka kertaa jalassa tuliterät adidas adizero boston boost5:t. Korkeakorkoisilta kengiltä tuntuivat Sauconyn 4 mm dropin jälkeen, noissa on 10mm..."

Muuta kengistä:

Ensi tuntuma kenkiin oli negatiivinen. Lesti on kapea, mutta kyllä sen nauhoituksella sai hyvin istumaan, piti vaan treenata. Juoksuaskelista ensimmäiset tuntuivat kuin olisi tyynyjen päällä mennyt. Vaimennus on pehmeä ja ehkä juuri siksi ne voisivat olla seuraavat maraton-kenkäni. Askellukseen pitää totutella, kun aiemmat kenkäni (Saucony Zealot) ovat 4 mm dropilla ja nämä 10 mm dropilla. Tuntui siis kuin olisi korkokengillä mennyt. Pohje väsyi eri tavalla kuin Sauconyilla. Mutta kuten sanottua, tottumiskysymys. Vetojen aikana kengät tuntuivat ihan OK-kengiltä, mutta siellä missä tie oli kallellaan, kenkä pakotti juoksemaan tasaisemmalle kohdalle tietä.

Juoksen nyt noilla muutamia lyhyempiä lenkkejä ja vanhemmilla maratonin, siinä suunnitelma. Katsotaan kuitenkin viikon päästä, jos 50 kilometrin kulutus totuttaisi kenkiin paremmin kuin tämmöinen 9 km:n vetotreeni.