Pallolaajennuksen jälkeen minun on pitänyt syödä viittä eri lääkettä säännöllisesti. On verenohennus, kolesteroli, verenpaine, beetasalpaaja ja kai joku hyytymistä hidastava lääke. Kuntoni on ollut koko ajan ihan hyvä, mutta ei niin hyvä, kuin olisin toivonut.

Beetasalpaaja estää sykkeen nousemisen kovin korkealle. Hiihtolenkillä en saa sykettä juuri yli 140:n vaikka kuinka yrittäisin. Tästä seuraa se, että vauhti ei riitä mihinkään kunnon treeniin, eikä siis kannata haaveillakaan mistään maratoneista lähikuukausina. Lisäksi sykkeen alhaisuus aiheuttaa väsymystä, minkä vuoksi lenkille lähteminen on älyttömän vaikeata. Onneksi kevät on sen verran piristävää aikaa, että kohtuullinen liikunta on pysynyt kuvioissa mukana.

Kävin verikokeessa viikko sitten. Kaikki arvot olivat ihan hyviä ja valitin palautekeskustelussa vain tuota väsymystä. Lääkäri antoikin luvan heittää beetasalpaaja pois kokeeksi.Torstaina sitten en otanutkaan aamulla tuota salpaajaa ja katsoin kuinka käy...

Lähdin iltapäivällä hiihtolenkille kuntoradalle, suuntana Auranmaja. Hiihtelin reipasta tahtia 14 km sykettä seuraillen. Aiemmin sykelukema 135 on ollut jo hyvinkin kovan rasituksen seurausta, hengästyminen oli ollut huomattavaa. Nyt tuo sama tunne tuli jossakin 155:n tienoilla. Pyrin kuitankin hiihtämään niin, että syke oli koko ajan siinä 150:n tienoilla. Vauhti oli jo hyvää verrattauna aiempaan. Mielikin oli korkealla kun jaksoin paremmin.

Illalla sitten tuli pieni takaisku. Nukahdin kyllä hyvin, mutta vain parin tunnin unien jälkeen olo oli levoton ja heräsin. Mittasin leposykkeen, se oli siinä 55-57 tienoilla. Aiemmin beetasalpaajia popsiessa sykelukema oli ollut mieluummin alle kuin yli 40. Olo oli todellakin sellainen, että nukkumisesta ei tullut mitään. Oliko korkea syke seurausta muusta kuin lääkkeen poisjättämisestä??

Mietin aluksi nitron ottamista, mutta päädyin kuitenkin beetasalpaajaan. En tiedä oliko ratkaisu oikea, mutta nukuin kyllä viitisen tuntia kuin tukki. Väsymyksen se toi kyllä tullessaan...

Huomisesta alkaen otan sitten beetasalpaajan puolikkaan aamuisin. Mietin silti kardiologin vastaanottoa jossakin vaiheessa, lyhyellä aikavälillä. Pitää saada ammattilaisen arvio.... Hoitopalautteessa sanottiin: Mikäli kokee beetasalpaajasta huomattavia sivuvaikutuksia, voidaan harkita lopetettavaksi kokonaan (8. tammikuuta 2013). Mitä beetasalpaajan lopettaminen tuo tullessaa, en tiedä varmasti yhden päivän perusteella. Luettuani netistä lääkkeestä, katson parhaimmaksi puolittaa pillerin enkä siis lopeta sitä kokonaan. Katson tilannetta viikon-parin päästä uudelleen.

Tämä tarina tällä kertaa tässä. Viimeiset kolme viikkoa on ollut flunssan jälkioireita, kutiseva keuhkoputki yskittää ja ilmeisesti allergisen nuhan oireita on. Tämä saattaa toki olla huonojen yöunien taustalla, mutta näillä mennään nyt.