Tukholman lähtönumerot ovat tiedossa. Omani on 3739, lähtöryhmä D. Lähtöryhmiä on kaikkiaan yhdeksän, joista viisi ensimmäistä lähtee kello 12.00 ja loput kello 12.10. Suomenkielisessä osanottajatiedotteessa tosin lukee että molemmat lähdöt on kello 12.00, mutta siinä on virhe. Englanninkielisessä ja tietysti ruotsinkielisessä tiedotteessa ajat on oikein. Eka lähdön viimeiset  juoksijat ehtivät juuri ja juuri alta pois ennen toisen lähtöä. Kokemuksesta tiedän että ensimmäinen kymppi mennään massan mukana ja takaryhmistä on vaikea ujuttautua kovempaan vauhtiin, jos joku sattuu sieltä alle 3 tunnin vauhtiin haaveilemaan. Väkeä on paljon ohitettavana. Lisäksi ohitukset joutuu tekemään spurtteina ja kierrellen muita, se vie voimia. Kannattaa siis mennä massan mukana ainakin eka kymppi. Paitsi jos tietää voimien riittävän niissä kiertelyissä ja spurteissa. 

Lähdemme laivamatkalle Helsingistä. Lennämme Hesoihin päivällä joku viitisen tuntia ennen laivaan pääsyä. Tarkoitus on käppäillä kaupungilla hissukseen mahdollisimman vähän voimia kuluttaen. 

Paljon on porukkaa menossa mukana, mutta aikaisempina osallistumisvuosinani (2008 ja 2011) maraton on myyty täyteen aikaisessa vaiheessa. Nyt siellä on 150 paikkaa vapaana edelleen. Tuhannet ilmoittautujat jää pois kisasta syystä a taikka b. Näin varmaan tänäkin vuonna.

Tuosta lähtöaikavirheestä laitan postia josko korjaisivat.