On aamu 20.5.2017. Heräsin kello 5.35 johonkin, varmaan ihan omia aikojaan, kuten joka aamu tällä viikolla. Ei vuorokausirytmi muutu ihan tuosta vaan yhdessä yössä, vaikka meninkin sänkyyn kello 23.30 jälkeen. Siis kuuden tunnin yöunet takana.

Nousin siis ylös ja vilkaisin lämpömittaria ja sääennestetta. Mittarissa oli suurinpiirtein +7, sateisen näköinen keli kieli viileästä juoksukelistä. Ennuste lupaili vajaata kymmentä astetta, pohjoistuuli 4m/s, tuntuu kuin +3 astetta. Ennusteen mukaan pitänee valita sittenkin pidemmät housut jalkaan ja pitkähihainen juoksupaita ylle. Onneksi omistan sellaisen ohuen paidan, joka lultavasti ei ole liian lämmin edes suojaisissa kohdissa, siis siellä minne tuuli ei sovi.

Aamupalaa kuudelta, juustosämpylä, kaakaota ja lasillinen beroccaa, lisäksi muutama suolamuikku. Aamukahvit sitten hieman myöhemmin, kun vaimo herää. Uutisten ja sometuksen jälkeen on aika kokeilla vielä pientä lepohetkeä, silmät kiinni ja raskasta hengitystä, ties vaikka uni tulisi. 

Kello on 7.06. Pannaan päivitys lepäämään muutamaksi tunniksi. Itse kisaraportti tulee sunnuntaina, kun olen toipumassa kisan jälkeisestä saunaillasta.

ITSE KISA SITTEN:

No niin, nyt sitten ollaan kotona toipumassa.

Aamun tuntemusten perusteella tiesin, ettei kannata ainakaan alussa vielä rynnätä 3.45 jänöjen peesiin. Tankkaus meni jollakin tavalla pieleen, sillä mulla oli koko ajan ähky, maha täys jne. Useamman kerran koetin saada suolta tyhjäksi, mutta ei sieltä mitään tullut, pikkuisen pissa vaan.

Läksin alusta 4 tunnin jänisten peeiin, tai oikeastaan odottelin ne jänöt eka kusitauon aikana jossakin kolmen kilsan kohdilla. Siis puskareissuja tuli, kaikkiaan kolme eka kierroksen aikana. Seurainin noita 4 tunnin jänöjä aina 13 kilometriin saakka, jonka jälkeen kiihdytin hieman. Ei siinä mitään hirmuvauhteja saanut aikaan, mutta kuitenkin... Puolikkaan väliaika oli melko tarkkaan 1.58. Matka taittui kevyesti, ei siinä sen kummempia ongelmia ollut. Sykelukematkin pysyivät tasaisina, oikeastaan koko matkan.... Toinen kierros oli loppumatkasta melko raskasta, ne vähäiset ylämäet mitä reitillä on, otin jopa kävellen. Heti mäen päällä taas juoksuksi. Viimeisellä kilometrillä alkoi tuntua kramppia vasemman jalan etureiden ala/sisäosassa, heti polven yläpuolella. Se olisi krampannut varmaan kunnolla parin kilsan jälkeen mutta onneksi maali tuli ensin. Loppuaika 3.57.13 (netto) eli se minimitavoite täyttyi. Eka puolikas noin minuutin nopeammin kuin toinen.

Kisan jälkeen menimme Hietasaareen seuran jälkilöylyihin. Kävin pikaisesti suihkussa, lauteilla ehkä peri minuuttia. Pukeutuminen kesti kauan, kun meinasi olla vähän heikko olo. Meninkin pian itse päärakennukseen, jossa join keltaista limsaa muutaman desin, imeskelin sokripaloja, join kahvia sekä söin pikkuisen. Elämä alkoi palautua noin tunnin päästä, joten uskalsin ottaa pari oluttakin siinä.

Kisan jälkeen jalat oli oikeastaan tosi freesit, kesti ihan hyvin tallustella. Nyt aamulla jalat ovat kuin kaksi tolppaa, joitten päällä pitää tasapainotella pystyssä. Kai ne siitä vetristyy kun hiukan jaloittelen.

Kyllä mulla kävi monta kertaa tuolla juoksun aikana mielessä se, että voisihan  sitä joskus juosta lyhyempiäkin matkoja, vaikka puolikas. Ei tarttis niin kauan tuolla reitillä hillua...

Sää oli muuten melko viileä. Alussa arvoin hyvinkin kauan sitä, että laitanko yläkroppaan pitkähihaisen, mutta jätin kuitenki T-paidan ja lyhyet juoksuhousut ylle. Se oli oikea ratkaisu, sillä melko pitkästi oli suojaista ja lämmintä baanaa, Aurinko paistoi paikkoihin, joihin kylmä pohjoistuuli ei sopinut. Niissä kohdissa olisi varmasti tullut kuuma. Juoksijakollegoilla oli kyllä yllä jopa tuulipukua, mikä minua vähän ihmetyttää. Kokemattomuutta?

Kiitokset seurakavereille, vaimolle taas kerran ja ennen kaikkea ynniläisille hyvin järjestetystä kisasta.