Morjens!

Talvella oli keuhkoputken tulehdusta, joku pöpö siellä oli eikä lähtenyt pois antibiioteilla. Aikaa vaan tarvittiin ja kärsivällisyyttä, jota ei ollut.

Lyhyt tilasto:

Viimeiset 30 pv juoksua 190 km

Hiihtoa samassa ajassa 57 km.

Kunto on maraton-mittarilla ilmaistuna raskas 4 tunnin kunto, luulisin. Eli "hyvänä päivänä..."

 

Pääsiäisen pitkä:

31,7 km, aika 3:14, keskitahti 6:08/km. Keskisyke 140. Ensin 150 minuuttia hölkkää, välillä kävelyaskeliakin, kun syke nousi 138 päälle. Koetin säästellä voimia, että 150 minuutin täytyttyä jaksaisin juosta 30 minuuttia maraton-tahtisesti. Km-tahdit oli tuossa 5:11-5:26 (pikkuisen liian kovaa), Erkkolan sillan päälle kävelin, mikä vei keskivauhtia hitaammaksi. Tuon 30-minuuttisen keskisyke nousi 154 korville, mikä ei ole ainakaan hyvä juttu. Kunto ei ainakaan tänään olisi antanut mennä 42 kilsaan tuota vauhtia, mutta enhän minä kyllä ollut tankannutkaan sitä silmällä pitäen.

Positiivista tässä on se, että lenkin jälkeen paikat tuntuu olevan ihan ok-kunnossa, ei kipeät, vaikka vähän väsymystä lihaksissa onkin.

Sää oli aurinkoinen, nollasta kahteen plus-asteeseen, tuuleskeli luoteesta todella kylmästi. Olin menossa Nallikariin, mutta käännyin takaisin vastatuulen kylmyyden takia. Mulla oli yllä hyvin kevyt vaatetus, sellainen mikä nolla-kelille sopii. Tuuli meni kuitenkin ohuesta juoksuhoususta läpi, takistakin pikkuisen. Onneksi oli vara valita reitti niin, että suora tuuli mereltä päin ei osunut täydellä voimallaan.

Viikon päästä Iissä on taas testijuoksut. En ole koko talvena käynyt yhtään kertaa siellä, mutta nyt on tarkoitus asettua viivalle. 21,1 km matkan pitäisi mennä jonnekin 1.50 korville. En juokse sitä ihan täysiä, vaan ajattelen mennä ainakin eka kympin terwan mara-tahtia. Terwalla siis on hyvin epätodennäköistä alle 3.50-aika. Hyvä jos alle 4h.

Eli iissä startti puolikkaalle, 55 minuuttiin eka kymppi, toinen toivottavasti nopeammin.