1. Alkuun maanantain lenkki: 17,5 km, sisältäen 3x4 km vedot. Tahti oli kahdessa ekassa 5:04, viimeisin 4:46. Alussa juoksin 2 km lämmittelyä, perään kaksi vetoa noin 2:40 keventelyllä. Toisen vedon jälkeen bajamajatauko Tuiran rannassa. Tänään olin syönyt tosi kevyesti, mutta olin juonut vissyä sitäkin reippaammin. Viimeisin 4km veto menikin kevyemmin. Mietin, että kympin pääsen kyllä tuolla vauhdilla läpi eili 48 minuuttiin, mutta alle 45 ei mitään saumaa. Keskiviikon iin testikymppi jää väliin ja treenaan alkuperäisen ohjelman mukaan. 

Tiistaina juoksusta lepo mutta luultavasti käyn salilla hiukan keskivartalolihaksia kiusaamassa, ihan pikkupainoilla vain. 

Tiistai:

Ostin eilen sähkösavustimen, jota piti tietysti heti testata. On hyvä värkki, sanon minä. Kätevästi savustui lohi. Mutta ennen savustusta kävin kuitenkin juoksemassa 8 km kevyesti. Keskitahti 5:57 ja keskisyke 127. Ok lenkki.

Keskiviikkona siis sahahommia, josta eri kirjoituksessa.

Torstai:

Viileässä toukokuun illassa haastoin itseeni kympin kisaan itse itseäni vastaan. Pitkät lenkit painaa jaloissa jonkun aikaa ja siksi en eilen mennyt iin testikympille. Tänään kuitenkn omatahtinen kymppi reiluun 48 minuuttiin (ei ole tarkistusmitattu reitti). Vauhdin pitäminen tuossa noin 4.50-tahdissa onnistui ihan hyvin. Reilun kahden viikon päästä juoksen Tukholmassa maratonin, jossa on ajatus mennä lähempänä mukavuusaluetta kuin kieli vyön alla. Jos nyt maratonia voi mukavuusalueella edes juosta... 
vielä yksi pitkä lenkki lauantaina ja sen jälkeen kevyempää. On tässä viime viikkoina ollutkin kovavauhtista (minun kunnolleni) pidempää lenkkiä ohjelmassa. Sanoisin että tämän päivän perusteella vauhtikestävyyttä löytyy ihan hyvin, mutta vauhti saisi olla jonku 10 sekuntia per km kovempaa. Tavoite säilyy siellä missä ennenkin.

E61F76C5-5CA7-4F36-88EB-BBAE51B02AB7.jpg

C01764EB-4656-4A54-9334-3BEF9F83B86A.jpg

Alikulut pikkuisen hidasti vauhtia pari kertaa. Ja olihan tuo jonku vetran hapokasta menoa, vaikkei maitohapoille mennytkään.

Perjantai: lepo

Lauantai:

Pitkä lenkki. Juoksin tasapaksut 30 km, mutta muutama huomio matkan varrelta on paikallaan. Keli oli lämmin kuin Suomen suvi ruukaa olla, lämpötila 13-15 asteen korvilla, tuuli melko kova. Tuulen suunta oli alkumatkasta vastainen, eli kai se jostain lounaasta tai lännestä tuli. Ihan kelpo tuuli, joka hidasti matkaa, mutta samalla piti vaatteet kuivana. Yksi parhaista juoksukeleistä mitä voi olla. Varsinkin Värtössä oli tuulesta vastusta.

Mukanani oli kolme geeliä, joista kaks nautin matkalla. Ekan 12 km korvilla ja toisen 20 km tienoilla. Vettä oli pari desiä pullossa mukana, eka pullollinen meni siinä 5 km korvilla. Värtön rannassa täytin pullon pohjakaivon vedestä, samalla siemaisin ehkä kolme desiä janooni. Reittini jatkui torille, kiepaisin vauhtilenkin Kiikelissä, josta palasin torille ja edelleen kohti Nallikaria. Pikisaaressa on tenniskenttiä, lentopallokenttä (hiekkakenttä) ja mikä parasta, bajamaja. Siinä pissatauko ja eka geeli naamaan. Matka jatkui sitten Nallikariin, jossa kiersin majakan sen kummemmin ihmettelemättä. Juoksijoita muuten tuli vastaan useita tänään, oikeastaan yllättävän paljon, koska olin lähtenyt lenkille vasta kello 15 jälkeen. Matka siisa jatkui takaisin torille, jonka kävin kiertämässä matkaa jatkaakseni. Paljon oli oluesta nauttijoita terasseilla, paitsi Punaisen aitan terassi oli melko isosti vajaa, kait tuulesta johtuen. Suuntasin siitä Ainolan puiston kautta takaisin Värttöön, jossa toinen geeli ja vesipullon täyttö, se oli tullut juotua tyhjäksi matkalla. Erkkolan sillan jälkeen kiihdytin vauhtia hieman, menin semmoiista neljän tunnin maratahtia. Katselin kellosta että pitää vielä tehdä joku ketunlenkii, että tulee 30 täyteen ennen kotia. Niimpä koukkasin Kuusamontien toiselle puolelle ja juoksin lopussa vielä Korvenkyläänkin päin että kilsat tuli täyteen. Km nro 29 oli kiihdytysvaihe, se vei aikaa 4:47. Ihmeen kevyeltä tuntui ottaen huomioon noin kuuden minuutin keskivauhti ja 28 km takana... ei se treeni voi olla näkymättä, vaikka kilometrini ovat maltilliset kovempiin menijöihin verrattuna. Ehkä he ovatkin kovempia menijöitä juuri siksi.
 
Viikon varsinaiset treenit on nyt takana ja maratoniinkaan ei ole aikaa kuin kaksi viikkoa. Ensi viikolla vielä pari vauhtilenkkiä ja sen jälkeen on kevyempää. 
 
Kiva kun jaksoit lukea, kiitos.