Nyt on sitten 12.10, eli se päivä, jolloin aioin aloittaa uuden juoksukauden. No, nyt se tänään alkaa kanssa. Tein itselleni ohjelman, jonka mukaan minun pitäisi juosta seuraavat kolme viikkoa:

eka viikko 52 km, pk-rytmillä, torstaina lepopäivä. Keskiviikkona 6 km kovempaa ja sunnuntaina 14 km noin 5:40-tahtia.

toka viikko 48 km, tiistaina 6 km vauhtileikittely, ke-lepo - muuten pk-tahtia, la 16 km.

kolmas viikko: ma -lepo, ti 400 metrin vetoja 4 kpl, to-lepo, perjantaina testijuoksu Iissä, 10 km, la palauttava 6 km ja su kevyt 12.

Marraskuussa tahti jatkuu viikkokilometreillä: 58-44-68-42-50-62... Tavoitteena joka kolmas viikko kevyempi, ja aina huonon kelin sattuessa juoksulenkin korvaa kuntosali. Jos huonoja kelejä ei ole niin sitten on mentävä kuntosalille joka tapauksessa, oliskohan joka toinen viikko kevyt punttitreeni paikallaan? Vuoden loppuun asti meinaan mennä noilla teeseillä, mutta lumen saapuessa vaihtuu päälajiksi hiihto. Sukset on vielä naftaliinissa, mutta pitää kohta puolin kaivaa esille ja heittää uudet voiteet pohjiin.

Iin testijuoksut kerran kuussa, kaikkiin on tarkoitus osallistua mikäli muu elämä siihen antaa tilaa. Helmikuussa Kemin jäämaratonille, mielessä kokonainen. Toukokuussa terwamaraton, sitä ennen puolikas jossakin (iissä?). Painoa pois 5 kiloa eli kunhan vaaka joskus vilauttaisi seiskalla alkavan painon niin OK.

Vuoden 2010 aikana pyrin juoksemaan puolikkaan alle 1.30, maratonin 3.10 pintaan. Vaatii plantaarifaskiitin poissa pysymisen sekä muutenkin terveen kauden. Tässä iässä noita vaivoja voi tulla muitakin, mutta enpä suunnittele semmoisia etukäteen ;-)