Ensi sunnuntaina 12.10.2008 on edessä Vantaan Maraton. Ilmoittauduin sinne kesällä. Ilmoittautumisen syy on se, että se on samalla SM-kilpailu. Halusin osallistua kerran elämässä SM-kilpailuun ja nyt siihen on mahdollisuus. Toki olen aiemminkin osallistunut SM-tason kilpailuun, nimittäin hirvenhiihdossa joskus 1981 taikka 1982. En muista sijoitusta, mutta ei se hyvin mennyt, taisi mennä juuri ja juuri yli 1000 pisteen...

Tankkaaminen alkoi eilen (tankkaustyyppisen ruuan syönti) ja tänään on viimeinen oikea juoksuharjoitus. Tarkoistus on juosta noin 5 kilsaa, matkalla joku 4-5 kpl 400 metrin vetoja. Vauhti ei saa olla yli 10 km kilpailuvauhdin eli 4.30 per km, sanoisinpa että pikemminkin lähellä 5 min per km ne 2 ekaa ja viimeinen sitten kovinta vauhtia eli tuota kympin vauhtia. Noilla "teeseillä" olen ennenkin koettanut juosta.

Ajamme Suskin kanssa Vantaalle lauantaina, majoitumme hotelli Vantaaseen. Junamatka perille maksaisi meiltä 270 euroa eestaas, joten työsuhdeauton käyttö on minusta perusteltua. Suski on luvannut ajaa takaisin, jos mulla ei jalat pelaa (siis KUN).

Itse juoksu: ennätys on 3.43.47. Tuota aikaa lähden parantamaan, mutta kauden tavoite on kyllä jo saavutettu elikkä 4 h alitus. Toisaalta SM-kisoissa, ja varsinkin noin kaukana, tekis mieli tehä se seasons best... 5.10 per km olisi kova juttu, mutta saattaa jäädä haaveeksi (3.38 loppuajaksi). Levillä juostu ennätys on kyllä kova mulle, mutta se on juostu vaativammassa maastossa, joten.... huunous!

Laitanpa sitte tarinaa tänne kun tuo juoksu on takana.