Lepo nyt on suhteellinen käsite, mutta joka tapauksessa aprillipäivänä ei lenkkiä ollenkaan. Illalla oli kyllä kamat jo päällä, mutta peräännyin ja pidin totaalilevon. Sen sijaan torstaina 2.4 kävin ensin aamulenkin, lähtö viivästyi kyllä kello 7.30 korville. Keli oli muuten hyvä, mutta sulamisvesiä oli jäätynyt Välskärintien risteykseen, missä olin tehdä lipat. Niska pikkuisen venäkti äkkiliikkeestä.

Aamulla juoksua 7 km ja aikaa tähän 38 minuuttia. Sykettä Garmin luuli olleen enimmäkseen yli 170....

Illalla kilsan vedot:

Sää 3-4 astetta plussan puolella, vähän tuuleskeli, mutta sanoisin että pari metriä sekunnissa koillisesta. Välillä aurinko paistoi  mukavasti.

Alkuun 2 km lämmittelyjuoksua (5.36 ja 5.19), sitten pari kilsaa "reippaammin" (4.53 ja 5.01), perään 90 sek palautus. Sitten ne vedot: 4.28, 4.14, 4.20, 4.11 ja 4.13. Toinen ja neljäs myötätuuleen ja loput vastatuuleen, mikä nyt jopa näkyy ajoissa. Vastatuuleen juostessa tuulen vaikutus oli havaittavissa selvästi. Juoksin yhtä pätkää edestakaisin, koska halusin tasamaan alleni enkä tuulta tajunnut ennen vetojen alkua enkä viitsinyt enää mitään muuttaakaan tuossa harjoituksessa. Palautumisjaksot 90-100 sekuntia (viimeinen paussi venähti pissatauon takia). Loppuun vielä pari kilsaa reippaammin, molemmat vastatuuleen ja olihan siinä pari mäkeäkin matkassa. Vetojen vauhdit eivät vieneet jalkoja vielä hapoille, joten sanoisinpa, että 10 km kisavauhti on lähellä tuota, mutta ehkä pikkuisen pitäisi antaa periksi tuosta.... Hiekoitushiekka vielä pois asvaltilta, niin pääsee juoksemaan kesäkengillä!

Kuusamontiellä oli melkoinen ruuhka Kuusamon suuntaan. Pääsiäisliikenne oli alkanut!