Lauantai-iltana saavuimme Suskin kanssa hotVantaaseen, illalla haettiin numerolappu ja tehtiin pieni ulkoilukierros siinä kisa-alueella. Aamulla sitten kisapaikalle ihmettelemään. Lämmittelin pikkuisen, bongattiin muutama julkkiskin, Suski tiesi nimiä, mutta minä en... Kun en salkkareita kato niin en tunne sen näyttelijöitä edes roolinimillä.

Taktiikka: Niin lujaa alusta asti kuin uskallan, tavoitteena 3.40 alitus, mieluummin reilusti. Jos en tuohon pysty niin sitten tullaan maaliin vaikka konttaamalla. Olin ajatellut etten keskeytä, vaikka mikä olis, mutta helppohan se etukäteen...

Matkaan sitten aikataulun mukaan. Puolikkaan väliaika oli 1.47.02, mikä osoittautui turhan kovaksi omalle kunnolleni. Matka oli taittunut tähän asti ilman ongelmia, eli helposti. Kolmannelle kierrokselle lähtiessä Raittila painoi ohi. Itse suunnittelin tässä vaiheessa vauhdin hiljentämistä pikkuisen, että jaksas sitte vika kierroksenkin. Niinhän siinä sitten kävi että hiljensin, mutta osittain ihan pakosta... Alkoi olla vaikeata vauhdinpito ... Viimeiselle kiekalle lähtiessäni olin vielä 2 minuuttia aikataulusta edellä, maaliin tullessa 10 minuuttia jäljessä. Olin ihan näin (0,2mm) lähellä keskeytystä 10 km ennen maalia, mutta joku mielenhäiriö sai jatkamaan. Kompuroin sen viimeisen kympin perille asti voimattomalla kropalla, jos tahdonvoimaakaan olisi ollut niin aika olis ollu 5 min parempi, mutta kaikki into ja riemu maratonista oli huitsin nevadassa.... Kävelin viimeisellä vitosella ainakin kahteen kertaan.

Maalissa sitten istahdin maalialueen ainoalle (no, oli niitä kaksi) jakkaralle, joka oli ensiaputeltan edessä. Muut istuskeli maassa... Piti ottaa 5 minuutin palautumis-sessio, ei kerta kaikkiaan jaksanu muuta kuin olla. Onneksi Suski lappoi eteen maalialueen antimia että sain jotain ruokaa/juomaa.

Eiku siitä sitte menoksi ja pikkuhiljaa kohti suihkua. Illalla ajettiin vielä Ouluun, kotona olimme joskus 23.34 tai jotain. Koetin alkumatkasta nukkua, eikaitse kaukana ollut... Suski ajoi jyskälään ja minä loppumatkan. Rankka oli reissu, mutta tulipahan tehtyä.

Loppuyhteenveto: Aika oli minulle kelvollinen mutta tapa jolla se tuli ei tyydytä. Aloitin kuntooni nähden liian lujaa, tosin suunnitellusti. Tämän päivän kunnolla ei 3.35 -aikaan pysty. Toisaalta tuommoinen viimeisen kierroksen energiaton 6.30 per km nylkytys oli hirveä kokemus. Sitä lisää!

Kaaviossa käppyrää. On näköjään tullu käveltyä viimeisellä vitosella kolmekkin kertaa.

 

 

Kilpailu_12_10_2008__VantaaPak.jpg