Vappupäivä avautui aurinkoisena, lämpötila yli viisi astetta jo kahdeksan korvilla. Tälle päivälle oli luvattu noin 8-10 asteen lämpötilaa, joten aamulukemat kyllä lupaavat enemmän. Tuultakaan ei juuri ole. Tämä tarkoittaa vapun juhlijoille mukavaa juhlakeliä. Havis Amanda lienee tätä kirjoittaessani saanut jo lakkinsa, ja monissa muissakin kaupungeissa kuin Helsingissä lakitetaan paikallisia patsaita. Toki minulla ei ole mitään tietoa milloin ne sen havisamandan lakittaa, aattona vai vappupäivänä, aamulla vai päivällä... Ja säätietojen mukaan Helsingissä ei ole mikään juhlakeli vaan aika kolea ja pivinen sää. Ihan sama. Minulle vappu on vain ylimääräinen vapaapäivä, varsinkin kun se nyt tänä vuonna sattui tiistaille. 

On minulla sentään jotakin juhlaa suunniteltu tälle päivälle. Aurinkoisen sään innoittamina juomme aamukahvit aurinkoisella terassillamme. Ihan pullakahvit aamupuuron jälkeen. Sen jälkeen parin tunnin elpyminen, minkä jälkeen käyn juoksulenkin, joka on tänään erittäin rasittava. Tarkoituksena on vetää 3 kertaa 4 km vedot, vauhdin pitäisi vetojen aikana olla jotain 4:50-tahtista. Muistan tehneeni vastaavia vetoja kovempaakin silloin kun juoksin maratonilla ennätykseni. Nyt juoksuvauhti ei enää riitä alle 4:30-tahtiseen raastoon. Voisi tulla noutaja. Katsotaan illemmalla miten meni, alle 4:50 pystyn kyllä, mutta onko se järkevää, en tiedä.

Nyt kahtelemaan ajatuksissani juoksureittiä, jossa olisi mahdollisimman vähän risteyksiä että kovempivauhtinen juoksu menee vaivattomasti. Tsemppiä sulle!