Heräsin omia aikojaan kello 6.30. Tarkoitus oli lähteä lenkille aamulla ennen naisten Suomi-Ruotsi jääkiekkopeliä. Hyvinhän tuosta ehti. Puhelimen sääsovellus sanoi että pakkasta on 20 astetta, mutta oma ulkomittari näytti vain 16 asteen lukemia. Olin joka tapauksessa menossa matolle vaikka olis ollut plus 20, että ei se sillai suunnitelmia muuttanut. Siis webasto päälle ja vaatetta vaihtamaan. Söin yhden mandariinin aamupalaksi ennen lähtöä.

Salilla ei ollut kovin tungosta, taisi olla kolme asiakasta paikalla kun saavuin perille. Porukkaa kyllä tuli jonkin verran juoksuni aikana, mutta ei mitään tungosta ollut. No, lauantai-aamu.

Ohjelmassa oli 90 minuutin hölkkä. Alkumetrit tuntui nihkeiltä, ihan kuin olisi ollut mukavampi istuskella kotisohvalla. Joo. Muutama sata metriä kevyttä hölkkää alle ja sain nostaa nopeutta jo 9km/h-tienoille. Parin kilsan jälkeen matkavauhdiksi tuli maton mittarin mukaan 10 km/h. Garminin lukemat on vähän epätarkkoja hitaissa nopeuksissa, mutta tässä kympin pinnassa alkaa askelmittari näyttää kohtalaisen lähelle maton lukemia. Juoksin tunnin tasavauhtista, ihan lopussa pikkuisen kiristin nopeutta. Tunnin jälkeen matto sanoo stop, eli siinä ei voi juosta putkeen kuin tunnin, perään vielä 5 minuuttia jäähdyttelyä, mutta tässäkin voi nopeutta säätää. Katkaisin kuitenkin maton mittauksen poikki samalla kun otin vesihörpyt. Jatkoin viimisen 30 minuuttia 11 km/h-tahdilla, jolloin syke nousi yli 135:n. Lupaavat lukemat maratonia ajatellen, kyllä tuolla vauhdilla pitäisi läpi päästä. Odotellaan kuitenkin sulia kelejä ja asvaltilla tehtyjä tehotreenejä....

 

9AD037F6-6FA0-45A6-9318-186DCDC0F42E.jpg82F8BF33-CF59-4D47-9F32-AD60D2EA8264.jpg