Aamu, kello on 6.45. Lämmintä on noin 10 astetta, vaikka aurinko paistaa. Toki auringonnoususta on vasta parisen tuntia aikaa ja ilma lämpenee koko ajan. Istun terassilla huppari ja verkkarit päällä. Viileätä on.

Lauantaina järjestettiin Z-Maraton Kempeleessä, nyt jo 29. kerran. Ensi vuonna on siis eräs juhlavuosi kun tule 30 kertaa täyteen. Samalla kisa on Aikuisurheiluliiton SM-kisa mikäli liittoa on vielä olemassa. Jotain suunnitelmia kuulemma SUL:llaja Saul:lla on SAULin rahatilanteen takia. Ei ole sponsorirahaa tarjolla tällaiseen ukkohömppään. Toivottavasti, ja uskon että ikämies/nais-urheilu jatkuu vähintäänkin samalla tasolla kuin ennenkin. Olkoot sitten keskusjärjestönä mikä tahansa.

Lauantain kisan jälkeen ei minusta ollut lenkille enää. Edellisyö meni erittäin lyhyillä yöunilla ja flunssakintuntui vaivaavan. Taisin vilustua? Sunnuntaina kävin kuitenkin pidemmän lenkin Lontoon MM-kisojen tauolla. Naisten maratonin maaliintulo oli joskus kello 18.40 valmista kauraa Hyryläisen kirmatessa maaliin ajalla 2.35.33. Sen jälkeen telkkarista ei tullut mitään katsottavaa, joten oli hyvä hetki lenkille. Jotain potkupalloa olis tullut mutta tiedättehän, että minulle sillä lajilla ei ole juuri merkitystä. Syy on lähinnä siinä, että Suomi on tuossa lajissa kehitysmaa ja sellaisena pysyykin...

Sunnuntain pitkis oli hitain pitkis pitkiin aikoihin. No , kilsoja tuli vain 17 että ei se ny mikään pitkä ollut... keskitahti 6.06 per km, vaikkakin pari kilsaa juoksin lopussa sellaista toive-mara-tahtia elikkä 5:00-5:10 väliin. Alkumatkasta lämmittelin huolella reilut kuusi kilsaa, hölkkää ja kävelyä sekaisin. Syke pysytteli reilusti alle 120:n sikäli kun Garmin oikeisiin lukuihin asettui. Alussa se taas sekoili ja näytti jopa 160 kävelytahdissakin. Maratahtisen syke oli 140-145 korvilla eli toiveita tavoiteaikaan vielä on. Enää ei tartte muuta kuin hukata hankittu kunto keinoilla, jotka ovat tiedossa. Elikkä pidetäämpä itsekui kunnossa kunnes syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina kiivetään Tuikkuun kavereitten kanssa. 

Uusi työviikko alkaa ja askel suuntautuu nyt työpaikalle, 12 askelta matkaa työhuoneeseen. Mukavaa elokuuuta!