Ouluun saapui 11.6 maailmanluokan tähtiä, nimittäin Uriah Heep ja Deep Purple. Tähän liittyen 100mc-kerho järjesti maratonin, jonka nimi oli otsikon mukainen, itse asiassa Deep-Heep-marathon Uleåborg. Olin päättänyt osallistua tähän ihan keräily-mielellä ja varovaisesti juosten ilman suurempia paineita. Aikatavoitetta olin asetellut mielessäni tuonne 4.10 korville, jos sää olisi siihen suosiollinen. Ja olihan se...

Sääennuste lupaili koko päivälle semmoista 10-14 asteen lukemia, välillä oli sadekin mukana ennusteissa, jota sitten ei minun juoksuni ajalle tullut, mutta kotimatkalla tuli muutama sadepisara tuulilasiin, lieneeköhän joku siitä saanut osansa loppukierroksella? Luultavasti. Joka tapauksessa läksin juoksemaan porukan mukana noin 6 minuutin kilsoja. Heti kahden kilsan jälkeen rakko alkoi huudella pissataukoa ja siinä Nallikarin jälkeisellä metsäpaipaleella se onnistuikin lopulta. Kesti tietysti aikansa, kun otin parivaljakon uudelleen kiinni. Juoma-asema oli lähtöpaikalla, eli noin 5,3 km välein oli juotavaa tarjolla. Juoma-asemilla minulla menee aina pikkuisen aikaa enemmän, kun juon ja syön ajan kanssa. Siinä se parivaljakko pääsi aina karkuun muutamia kymmeniä metrejä ja juoksin heidät kiinni parin kilsan aikana. Paitsi että rakko piti tyhjentää kolmella eka kierroksella aina samassa paikassa. Virtsa oli ihan kirkasta, joten olin vissiin juonut liikaa aamun aikana, tai sitten edellis-iltana, lähtö kun oli jo kello 9.00. Puolimatkaan asti menin tuon parivaljakon mukana, Vornanen/Hellman. Läksin siinä 21 km korvilla karkuun juosten 5.10-5.20-kilsoja, puolimatkassa väliaikani oli jotain 2.07... Pikkuisen katselin sykettäkin, ettei nouse liikaa. Juoma-asemalla jäin tapojeni mukaan aina 20 sekunniksi paikalleen, muuten tuli tasapaksua juoksua, paitsi viimeisen kierroksen alussa, kun vatsa alkoi toimia väärällä tavalla. Olin juuri ohittanut yhden lenkkeilijän, minkä takia puskareissu piti tehdä nopeasti. Loppumatkan tulin jo pikkuisen väsynein jaloin.

Matka oli mitattu kartasta 42,2 kilsaksi (8x5,3 km), mutta itse olin kiertänyt tuon lenkin aiemmin ja mittarini sanoi matkaksi pikkuisen vähemmän. Ennen juoksun alkua lisäsimme matkaan pienen ketunlenkin, minkä takia matka kasvoi GPS-mittauksen mukaan 42,9 kilometriksi. Ennen lähtöä Timo M oli painottanut, että matkan on oltava vähintään 42,2 km eli alimittaiseksi se ei saa jäädä. Meni siis pikkuisen liikaakin ylipitkäksi reitiksi.... Oman kelloni mukaan 42,3 km kohdalla tuli 4 tuntia täyteen, joten jos matka oliskin ollut 42,2 niin nelonen olisi alittunut.

Kuten sanottua, tämä oli sellainen keräilymaraton, helppo juoksu ja panee oikesti miettimään vauhdinjakoja maratonilla. Ainahan mulla on käynyt niin, että viimeinen kymppi on yhtä tuskaa, mitä se missään nimessä ei ollut tällä kertaa.

Seuraavaksi Rovaniemi heinäkuun toinen päivä, tässä tapahtumassa on tavoitteena 3.40-korvilla oleva aika, tietysti säävarauksella, sillä kovin kuumalla heltellä en sitä aikaa tavoittele.