Lauantai-päivä ehti pitkälle ennen lenkille lähtöä, kello oli jo 10.30 kun starttasin. Ilma on melko viileä, vain 9 astetta, mutta onneksi ei juuri tuule eikä sada elikkä keli on juoksureenille varmaan ihanteellisimmasta päästä. 

Aloitin lenkin kuntorataa pitkin, jota juoksin Haapalehtoon asti. Siitä siirryin asvaltille ja juoksin Myllyojan kautta Värttöön. Värtön vesipisteellä tutut siemaukset kylmää pohjavettä. Reittini kulki torin kautta Pikisaareen, siitä Kuusisaaren kautta Tuiraan ja edelleen Hintan kautta kotiin. Lopussa kiepaus vielä Talvikankaan kautta, ettei tartte isoja mäkiä kiivetä. 

14 km menin tasaista reilun kuuden minuutin vauhtia. Seuraava vitonen reippaamin hiukan alle 5 minuutin keskaria. Syke pysyi tuossa vauhdissa alle viime matatonin keskisykkeen, mikä on ihan OK-juttu. Vieska-maratonia odotellessa usko tavoitteen saavuttamiseen alkaa vahvistua, vaikka Terwasta onkin vasta viikko. En muista mitä olen aiemmin Vieskan tavoitteesta höpöttänyt, mutta minimitavoite on alle 3.40, mistä kyllä haaveilin jo ennen terwaa, tosin se oli enempi viikkoja ennen tapahtumaa, sillä kisan lähestyessä kuntoni ei tuntunut paranevan. Viimeistelykin meni perseelleen enempi taikka vähempi.

Eli kuten mainittua, Ylivieska ja Vieska-Maraton mielessä jatkan. Muutama nopeustreeni pitää saada tehdyksi tässä parin viikon aikana.

Tervan aamuna painoni oli lähellä 84 kiloa, se oli noussut tankkauksen aikana pari kiloa. Ei hyvä, sillä keveimmilläni olin jo alle 77 kilon muistaakseni vuosi sitten. Tänä aamuna vaaka näytti 81,0 ja lenkin jälkeen 79,9. Suunta on oikea, toivottavasti kantti kestää pudottaa vielä viitisen kiloa syksyksi. Eikös se kesä ole parasta painonpudotusaikaa? ;)