Perjantai-aamu, on sadekeli, asteita noin 12-13, maratonin aatto. Tankkausruokaa on tullut syötyä, pastaa, riisiä ja adderaa päälle. Tuo addera on kokeeksi hankittu, kallista juotavaa. Googlaa jos kiinnostaa.

Huomenna on siis maraton-juoksu Oulussa. Yli 2000 osanottajaa on tulossa, heistä reilut 1200 on puolikkaan osanottajia. Täydelle matkalle osallistuu näillä näkymin vajaa 450 juoksijaa. Lähtö tapahtuu Nallikarista, Edenin edustalta. Ensimmäistä kertaa Oulussa otetaan nettoaika juoksijoille, se helpottaa pikkuisedn lähtöryysistä kun ei tarvitse välttämättä pakkautua lähtöviivalle saadakseen sekunteja pois, viimeinen lähtijä ylittänee lähtöviivan vajaan minuutin päästä lähtölaukauksesta. Toki yli 4 ja puolen tunnin maratoonarille ei lie nuukaa onko aika 4.34 vai 4.32, ei minulle olisi ainaskaan... eikä tuo loppuaika tosiaankaan ratkea lähtöviivalla vaan maaliviivalla. Kuitenkin tuo nettoaika on hyvä, rauhoittaa lähtöryysistä kummasti.

Oma taktiikka: juoksen 3.30 loppuaikaa tähtäävää vauhtia niin kauan kuin jaksan. Jos jaksan 35 kilometriin asti niin sitten juoksen viimeiset kilometrit niin lujaa kuin uskallan ja kykenen. Ja korostan vielä sitä että jos en pääse alle 3.30 niin ei se ole mikään katastroofi, 3.40 on semmoinen henkinen takaraja, jolloin olisi oltava maalissa. Silloin on jokin asia mennyt pieleen jos noin kauan menee... loukkaantuminen, kramppi, maha sekaisin, kaikkea voi sattua... ja noille ongelmille kun ei voi siinä juostessa enää mitään. Mahan sekaisin menemisestä on kokemusta, krampeista ei. Koko talven olen syönyt magnesiumia eikä lenkeillä ainakaan ole kertaakaan krampannut, ei kisajuoksuissakaan. Väittävät tuon magnesiumin auttavan...

Tänään vielä normityöpäivä, syön ihan "normiruokaa", mutta en toki mitään hitaasti sulavaa pihviä tai muuta vastaavaa, aamulla kevyt aamupala ennen kello 7.00 ja siinä ysin pintaan toinen välipala, joka on leipää tai jotain energiapatukan tyylistä. Tunti ennen starttia vielä energiageeli ja muutama lusikallinen vettä/energiajuomaa, sitten matkaan palailevan nälän tunteessa, vatsa tyhjänä. Silloin on mennyt nappiin jos mahassa ei ole juurikaan mitään lähdön hetkellä. Kiimingin kokemus on vielä tuoreessa muistissa, tuskaa oli se...

Sää on huomenna noin 14-15 astetta ja sadekuuroja on luvattu. Keli ei tuon ennusteen mukaan ole ainakaan hitain mahdollinen minulle. Hitain olisi plus 25 ja auringon paiste, hellekeli siis. Odotellaanpa aamua ja palaan asiaan.