Tänään maailmalopun päivänä, 21 joulukuuta 2012, kävin lääkärintarkastuksessa OYS:ssä. Verikokeet otettiin jo viikko sitten, Hb oli 155 ja kokonaiskolesteroli 3,5. Vaikka veriarvot ovatkin jo hyvät, on LDL edelleen aavistuksen verran liian korkea, 2,2 kun se pitää saada alle 1,8:n. Kolesterolilääkettä vaihdettiin tehokkaampaan kolmeksi kuukaudeksi ja sitten uusi verikoe.

Paras uutinen kuitenkin oli se että liikuntaharrastus saa jatkua entiseen malliin. Voin aloittaa nousujohteisen treenaamisen maratonia varten HETI. Toisin sanoen Terwa ei sittenkään jää väliin, tavoite onkin sitten eri juttu. Tässä tuli nyt nelisen kuukautta oltua melkein nolla-kilsoilla, joten kunto ei ole sama kuin esimerkiksi vuosi sitten. Toukokuuksi ehtinen kuitenkin ihan hyvin 3:30-kuntoon mutta aiemmin asettamani tavoite 3:10 jäänee haaveitten joukkoon jopa ikuisiksi ajoiksi. Ikää on jo 50 vuotta, joten kunnon kasvattaminen noin paljoa ei liene todennäköistä, joskaan ei mahdotonta. En usko olevani niin motivoitunut juoksemiseen että sen tavoitteen enää saavutan.

Korkean kolesterolin merkitys verisuonitaudeissa on kiistaton, väittäkööt hihhuliparantelijat mitä tahtoo. KUULEMMA on todistettu, että henkilö, jonka LDL arvo on alle 1,5, ei sairastu sepelvaltimotautiin, vaikka kuinka vetelisi läskiä, viinaa ja tupakkaa (muista taudeista ei nyt ole kyse vaan pelkästään sepelvaltimotaudista, ei esim. keuhkösyövästä). Korkea kolesteroli on aina mukana sepelvaltimotaudissa. Meillä tuo korkea kolesteroli on valitettavasti perintötekijöissä. Kaikenlaiset luontaistuotteita markkinoivat "lääkärit" yrittävät kumota tuota kolesteroliin liittyvää tosiseikkaa, mutta siinäpähän myykööt luontaistuotteitansa... Noihin väitteisiin lankeaa valitettavan moni.

Ottakaa kolesterolitason alentaminen tosissanne, jos eteen tulee. Kop, kop!!!