Kesäkuu 2009 on päivää vaille valmis. Lauantaina kävin Kuusamossa juoksemassa puolimaratonin, aikaa meni 1.37.06. Oma ennätys parani kokonaiset kaksi sekuntia! Ennen juoksua vielä uskoin ainakin 1.36:n alittuvan, mutta enpä vaan ollut riittävässä iskussa.... Oikestaan takana oli melkein keventämätön viikko ilman tankkausruokaa, joten ei niin iso yllätys ollut. Tiistaina juoksin vielä 7x800 metrin vedot oikeinkin kovalla vauhdilla, keskiviikkona kahdeksan kilsaa, vain torstain tempojuoksun jätin väliin. Toisaalta välitavoitehan tuo juoksu vaan oli ja kävi hyvästä testijuoksusta.

Heinäkuun 11. päivänä on tarkoitus osallistua Rovaniemellä puolimaratonille, viimeinen kovempi lenkki ennen Lahden kisaa. Tuolloin on nelisen viikkoa aikaa jarrutella... varoa ettei mene paikat tukkoon ja jaksaisin juosta Lahdessa täyspainoisen maratonin. Rovaniemen puolikkaalla haen kyllä rentoa suoritusta, mieluummin alle 1.36 -aikaan mahdollisimman tasaisella vauhdinjaolla. Nyt ei passaa juosta kenenkään peesissä, vaan pitää muistaa oma juoksu, ei siis peesiin kuten Kuusamossa, missä eka kymppi oli paljonkin nopeampi kuin toinen. 4.17 on liian kova kilometri noin pitkässä juoksussa alkumatkasta (toinen kilsa Kuusamossa), mutta viimeiset 5 kilsaa saakin jo mennä noin.... Eli eka kymppi tasaista 4.35-vauhtia ja toinen kymppi kovempaa? Ja Rovaniemelläkin juoksen ihan varmasti kovan viikon kovimman juoksun, en keventele sitä varten juurikaan. Tuon viikon treeni ei ole sitä kaikkein raskainta ja kovavauhtisinta, sillä edeltävänä sunnuntaina juoksen 32 kilometrin pitkiksen, mikä vaatii joka tapauksessa keveämmän ohjelman seuraavalle viikolle. Jospa tuohon lauantaihin mennessä olisin palautunut juoksukuntoon, varsinkin kun tuo pitkä on tarkoitus juosta todella hiljaista vauhtia.

Kesäkuun loppupuoli on ollut lämmin, viimeinen viikko ollaan kärvistelty jopa hellelukemissa. Eilen sunnuntaina meni ukkoskuurokin päältä, kasteli luonnon oikein sopivasti. Normaali kesäkeli, saisi uusiutua taas heinäkuun loppupuolella, loma alkaa 13.7. ja kestää neljä viikkoa.