Pitkän päivä

Juoksin tänään kuntorataa pitkin Auranmajalle ja siitä edelleen kuntorataa pitkin Kuivasrannalle ja aina Ideaparkin nurkille asti. Tällä kertaa otin mukaan sykevyön ja koetin mennä sykkeitten mukaan, mutta sykevyön antamat arvot eivät oikein olleet uskottavia. Alussa kuivat kontaktipinnat heitteli 170:n lukemia, vaikka olin vasta alkutaipaleella ja tahtikin vasta 6 minuutin km-tahdissa. Pari kilsaa ne lukemat kummitteli. Oikeastaan arvoihin saattoi luottaa vasta kuuden kilsan jälkeen, välillä lukema oli 120 ja viiden sekunnin kuluttua 150, vaikka tahti ei siitä miksikään muuttunut, tasiaista baanaa kaiken lisäksi. Pidin tahtini kuitenkin hitaahkona, lähellä 6min/km. Takaa tuli jossakin viiden km korvilla juoksijakollega, kaveri, joka juoksi juuri 2.28 eka maratoninsa. Otti yleisen sarjan SM-hopeaa tällä, kautta aikojen tilastoissa menee sijalle 350, tänä vuonna suomalaisista varmaan 10 sakkiin? Puolisen kilsaa peesailin, kunnes palasin taas omaan tahtiini.

Auranmajalla eka stoppi, otin geelin ja join pikkupullollisen vettä. Stoppi kesti ehkä 20 sekuntia? Matka jatkui sitten Alakylän tien yli kohti kääntöpaikkaa. Tahti säilyi rauhallisena Ideaparkin kulmille asti, jossa puskan kastelu ja paluu alkoi. Matkaa oli takana 13,4 km eli noin 27 kilsaa oli tulossa pituutta tälle lenkille. Muutama siripiri naamaan tässä. Heti kääntöpaikan jälkeen huomasin, että vyössä roikkunut buffihuivi oli tippunut, joten kirmaisin takaisin kääntöpaikalle. Ei ollunna siellä. Oli varmaan tippunut Auranmajalla jo...

Paluumatkalla toinen geeli Auranmajalla, josta pudonnut buffihuivi samalla kyytiin. Siinä se oli roskiksen vieressä maassa, ei ollut onneksi kelvannut kenellekkään.

Kotiin hyvävoimaisena 27,3 km juosseena. Menin suihkuun kokolailla samantien, vaatteet ylle ja ruokaa laittamaan. Ei tuo sapuska ole mittää tankkausruokaa, mutta kun painoa oli aamulla yli 79 kg (lenkin jälkeen 77,1), niin ei saakkaan olla. Jos Makemies on 62,2 kg ja meikä yli 15 kg painavampi niin jotaki voisin tehä.

Kurkkua, salaattia, tomaattia, jauhelihaa, raejuustoa, ruusukaalia ja vissyä. Vissy on hanavedestä tehtyä, itse hiilihapotettua. Ketsuppi vähän roiskui kun pullo alkaa olla tyhjä.

lokakuu%202015.jpg