SAUL eli Suomen Veteraaniurheiluliiton SM-kisa käytiin Savonlinnassa 19.7.2015. Menimme Juha Kähkölän kanssa yökuntiin Savonlinnan Seurahuoneelle (pisteillä maksoin 34 eur/yö/huone) lauantaina. Juoksuhan oli sunnuntaina, lähtö kello 11.00. Joukkuekilpailuun osallistui lisäksi Vesa Välipirtti.

Säätiedote lupaili sadetta ja noin 15 astetta lämmintä, mutta eka tunnin jälkeen aurinko alkoi paistaa, mikä nosti lämpötilan huomattavasti korkeammaksi. Likomärkä seuran paita liimautui ihoon kiusallisesti.

Lähdin matkaan tavoitellen noin 3.25-loppuaikaa, mutta reitin raskaus tuli ennakkovaroituksista huolimatta yllätyksenä. Olin LUULLUT, että varoittelut olivat ihan turhia, kun tuolla ei juuri isoja mäkiä ole. No, ei ollutkaan, mutta jyrkkiä ja lyhyitä, osa oli alikulkuja, osa oikeita mäkiä. Puolimatkan väliakani oli noin 1.42, mikä oli ihan oikea tahti tavoitettani ajatellen. Mutta kuten arvata saattaa, loppui löpö jossakin 30 km kieppeillä. 34 km kohdaolla oikea takareisi kramppasi, minkä palautteleminen vei parisen minuuttia (otin suolaa). 36 km kohdilla oli jyrkkä alamäki ja perään ylämäki (alikulku), joitten jälkeen kramppasi molemmat etureidet. Onneksi matka alkoi olla lopuillaan ja kinkkasin jotenkuten juoksua muistuttavasti maaliin. Siinä 36 km kohdilla Juha meni ohi ja jätti minua loppumatkasta pari minuuttia. Vesa pysyi sentään takana.

Loppuaikani oli 3.36.11, mikä ei ollenkaan lämmittänyt mieltä. Mieltäni sen sijaan lämmittää se, että otimme joukkueena SM-kultaa. Tämä on ehdottomasti vaatimattoman urheilu-urani arvokkain saavutus.

Kirjoitan tätä perjantaina 24.7. Olen jo käynyt lenkillä, eilen 16,5 km melko kovaa elikkä palautuminen on sujunut hyvin. Tänään sentään on ihan totaalinen lepopäivä, ellei ruohonleikkuuta lasketa liikunnaksi :)

SM-joukkue%202015.jpgSM-mitalisti%202015.jpgSM-mitali.jpg