Se on kesäkuun ensimmäinen päivä käsillä. Koko viikko on ollut helteitä, on mitattu toukokuun lämpöennätyksiä siellä sun täällä. Utsjoella jopa 30,1 asteen helle, mainittiin mittaushistorian kovimmaksi luvuksi!

Suvivirsi se kaikaa tänäänkin useammalla koululla. Lapsia valmistuu ammatteihin (siis kaikkihan me vanhempiemme lapsia ollaan) ja ylioppilaiksi. Onnittelut heille ja työn iloa niille, jotka töitä saavat. Osa pojista hyppää armeijaan heinäkuussa, osa tytöistäkin. Onnea myös tässä tehtävässä!

Vanhempi tyttäristäni pääsee yläasteelta ja lähtee syksyllä lukioon. Niin se aika kuluu ja varjo venyy itse kunkin elämässä. Ei ole kauaa siitä, kun Milla sai ensimmäisen särkensä Kemijoesta, se ilme on tarttunut mieleeni ikuisiksi ajoiksi, varsinkin se valokuvaushetken ilme. Kun kuva oli saatu otetuksi, särki liikahti ja Millan säikähdys oli uskomattoman huvittava. Iloinen ja onnellinen kalastaja! Onkohan tuo kuva tallessa? No, nyt Milla tuskin enää särkeä säikkyy, harrastaahan hän metsästystäkin. Oikealla aseella.

Nuoremman kouluvuosi loppu kahdeksanteen luokkaan ja vuoden päästä on edessä yläasteen päättäjäiset. Mitä ysin jälkeen, sen näkee sitten...

Kesäkuun eka, lauantaipäivä. Pihahommia tiedossa, pitää vihdoinkin kasata pihakalusteet ja laittaa ulkokukat ojennukseen. Aurinkoista kesää!